De ce candidez

Candidez pentru ca toții copii să aibă un viitor aici, în țară. Să poată învăța și profesa în România, să-și urmeze visurile aici, să-și întemeieze aici familii.

Candidez pentru a urgenta construcția autostrăzii A8, Iași – Târgu Mureș. Ea economisește timp și bani. Fără autostradă mărfurile ajung mai greu, mai scumpe la clienții din UE, iar fabricile ajung mai greu în Moldova. Autostrada accelerează industria locală, aduce noi locuri de muncă aici, cei plecați se pot întoarce să lucreze acasă, familiile se reunesc.

Candidez pentru că am considerat atacurile pesedisto-aldiste asupra justiției române - unul dintre cei trei piloni ai statului de drept, alături de puterea executivă și parlament - ca atacuri asupra mea. Oamenii aceia, noaptea ca hoții, au dat ordonanța 13, prin care tot ce a muncit generația mea de decreței să ajungă la cheremul lor prin dezincriminarea abuzului în serviciu.

Candidez pentru că au trecut aproape 14 ani de când țara mea a intrat în marea familie a Uniunii Europene și Mecanismul de Cooperare și Verificare, prin care am promis să reformăm administrația și justiția, este în continuare în vigoare, din cauza nerespectării angajamentelor politrucilor din țară.

Candidez pentru ca România să nu mai piardă oportunitățile fondurilor de coeziune, să putem moderniza țara prin programul Green Deal pentru o economie verde durabilă. Planeta este sursa vieții și nu o resursă pentru viață.

Candidez pentru că mi-a fost furată Revoluția, mie și generației mele. De către cei care au ordonat foc împotriva martirilor și nu sunt condamnați nici astăzi. Până când nu vom ști cine a tras consider că Revoluția Mea nu s-a terminat și voi lupta pentru adevăr, pentru ca o justiție independentă să facă dreptate.

Sunt un cetățean al patriei mele, ca și tine; cu valorile învățate de la părinți mi-am construit viața, familia, profesia și mi-am educat copiii. Azi îți cer să mă votezi, pentru o Românie educată, curată, modernă, o democrație unde hoții stau la pușcărie.